BARACOA – CUBA
Baracoa is een Cubaanse stad en maakt deel uit van de provincie Guantanamo aan de Atlantische oceaan. Het ligt aan de Bahia de Miel en is omgeven door een brede bergketen waaronder de Sierra del Purial en de El Yunque de Baracoa.
Baracoa is een Cubaanse stad en maakt deel uit van de provincie Guantanamo aan de Atlantische oceaan. Het ligt aan de Bahia de Miel en is omgeven door een brede bergketen waaronder de Sierra del Purial en de El Yunque de Baracoa.
Een chocolade met een sterke cacao smaak. Houterig met wat tabak en de aanwezigheid van mooie speelse kruidige toetsen. Zeer aangename nasmaak in de mond.
De bonen zijn geoogst in de Itenez provincie in één van de 9 Boliviaanse departementen genaamd Beni. Dit departement is terug te vinden in het Oosten van Bolivia en raakt de grens van Brazilië.
De Bolivia is een zeer toegankelijk en zachte chocolade, dit komt bijna zeker door de toetsen van florale honing, abrikoos en jasmijn.
In het Noordwesten van Madagascar, tussen de Indische oceaan en het Tsaratanana gebergte, ligt de groene Sambirano vallei met een unieke biodiversiteit. Het warme en vochtige klimaat is ideaal voor de groei van Criollo, Trinitario en Forastero cacaobonen.
Een chocolade met een stevige cacao smaak, fruitige toetsen en op het einde een mooi zurig citrusbloesem smaakje. De aroma’s van rood fruit en vanille in de bonen, komen sterker tot zijn recht dankzij het juiste branden van de bonen.
Op de grens tussen Uganda & Congo, in het wondermooie Rwenzori berggebied, beter bekend als de ‘Mountains of the Moon’, leven boeren van kleinschalige familielandbouw. Naast cacao telen de boeren ook andere gewassen zoals koffie, vanille, noten en bananen. Deze chocolade is gemaakt met Zùsto, een suikervervanger met 4x minder calorieën dan suiker.
Een chocolade met een complex aromatisch profiel. Een mooie ronde chocoladesmaak wordt gevolgd door florale, kruidige en fruitige tinten.
0 Comments