Onze bonen

Ontdek de origines van onze bonen

null
WILD BENIANO – BOLIVIA

De bonen zijn geoogst in de Itenez provincie in één van de 9 Boliviaanse departementen genaamd Beni. Dit departement is terug te vinden in het Oosten van Bolivia en raakt de grens van Brazilië.

ORGANOLEPTISCH

De Bolivia is een zeer toegankelijk en zachte chocolade, dit komt bijna zeker door de toetsen van florale honing, abrikoos en jasmijn.

SOCONUSCO – MEXICO

De bonen zijn geoogst in El Vado een kleine regio in de gemeente Tuzantan. Deze ligt in de deelstaat Chiapas in het Zuidoosten van Mexico en grenst aan Guatemala. Het is een mix van Criollo en Trinitario bonen van 14 verschillende cacaoboeren. De bonen kregen een fermentatie van 5,5 dagen waarin ze 1x per dag zijn gedraaid.

ORGANOLEPTISCH

Door de juiste keuze van fermentatie komen toetsen van olijven en appelsien bloesem mooi tot zijn recht. Voor een melkchocolade is 56% best een hoog percentage daar komt bij dat er magere melkpoeder is gebruikt waardoor deze een stevige cacao smaak blijft behouden.

SAMBIRANO – MADAGSCAR

In het Noordwesten van Madagascar, tussen de Indische oceaan en het Tsaratanana gebergte, ligt de groene Sambirano vallei met een unieke biodiversiteit. Het warme en vochtige klimaat is ideaal voor de groei van Criollo, Trinitario en Forastero cacaobonen.

ORGANOLEPTISCH 

Een chocolade met een stevige cacao smaak, fruitige toetsen en op het einde een mooi zurig citrusbloesem smaakje. De aroma’s van rood fruit en vanille in de bonen, komen sterker tot zijn recht dankzij het juiste branden van de bonen.

MOUNTAINS OF THE MOON – UGANDA

Op de grens tussen Uganda & Congo, in het wondermooie Rwenzori berggebied, beter bekend als de ‘Mountains of the Moon’, leven boeren van kleinschalige familielandbouw. Naast cacao telen de boeren ook andere gewassen zoals koffie, vanille, noten en bananen. Deze chocolade is gemaakt met Zùsto, een suikervervanger met 4x minder calorieën dan suiker.

ORGANOLEPTISCH 

Een chocolade met een complex aromatisch profiel. Een mooie ronde chocoladesmaak wordt gevolgd door florale, kruidige en fruitige tinten.

jmigneaux

0 Comments

Leave a comment