Over ons

OVER ONS

null

Het grote geheim wat ZUUT zo sterk maakt, schuilt hem in het feit dat Pieter en David in het verleden een verschillend pad hebben bewandeld, maar hen samenbracht bij chocolatier Marcolini. Een vriendschap werd hier gesmeed, die later zou uitgroeien tot een ZUUT partnerschap. Samen delen ze een geweldige passie voor chocolade en patisserie. Hun ongebreidelde hunker naar vernieuwing in vorm en smaak maakt hun producten zo uniek en gewaardeerd. Samen runnen ze ZUUT op de Vismarkt in centrum Leuven: de place to be voor elke zoetebek die houdt van ambachtelijk geproduceerde kunstwerkjes.

PIETER DE VOLDER


Na zijn opleiding tot kok, startte Pieter bij het toenmalige Boardroom op de patisserie-afdeling. De liefde voor de zuutigheid begon hier. Na leerrijke passages bij Bakkerij Willems, Luzine (als chef-patissier), Bübo (Barcelona) en het doorlopen van enkele stages in binnen- en buitenland, kreeg hij de kans om samen met David (huidige medevennoot) tijdelijk aan de slag te gaan bij chocolatier Marcolini in Brussel.

 

Waar zie je jezelf op je ‘oude dag?’
Onder de Spaanse zon in Barcelona, rustig genietend: een terrasje op een plaça, kuieren op het strand, het lekkere eten, dessertjes proeven…

Top-3 songs.
1. Dire Straits – Sultans Of Swing
2. Ted Baker – Bakerman
3. Quantic – Cumbia Sobre el Mar

Favoriete quote(s)?
Work hard, dream big, stay humble.
Hoofd in de wolken, voetjes op de grond.

Mensen naar wie je opkijkt?
Eigenlijk iedereen die vol voor zijn eigen dromen en passie gaat, los van wat de rest daar eventueel zou van kunnen denken of zeggen.

Geboortedatum en -plaats.
10 mei 1987 in Leuven.

Waar en op welke manier vind je rust?
Wandelen of fietsen, lekker uitwaaien aan zee, in de tuin bezig zijn of met mijn gezinnetje gewoon wat onnozel doen, zelf het ‘klein kind’ uithangend. Muziek kan mij ook wel tot zalige rust brengen. Met een glaasje wijn, wat patisserie-gerelateerde lectuur erbij…

Wat vind je het leukste aan je job?
M’n eigen creatieve ei kwijt geraken in de ZUUTe creaties, mensen hiermee blij kunnen maken, de erkenning en waardering van al onze klanten.

ZUUTe dromen?
Beperkt assortiment viennoisserie introduceren en een kleine gezellige ‘tearoom’ met een ‘pateeke/pralineke recht uit den toog’ maar eveneens een zelf gemaakt dessert op een bordje zoals ik vroeger jarenlang heb gedaan als chef-patissier in restaurant Luzine.

DAVID VAN ACKER


David was al op zeer jonge leeftijd in de ban van chocolade. Aanleiding hiervoor was het boek ‘Sjaakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl. Enkele jaren na zijn afstuderen in de Mechelse bakkersschool, kreeg hij de kans de draad weer op te pikken met zijn grote liefde, chocolade. In 11 mooie, intense jaren kreeg hij van zijn grote voorbeeld en leermeester (Pierre Marcolini) nog meer de passie en liefde voor chocolade over. Hier kreeg hij de kans om mee nieuwe projecten op te starten, de wildste ideeën van Pierre (Marcolini) uit te werken en hem zelfs persoonlijk te assisteren bij het maken van enkele chocolade-boeken. Sinds 2018 maakt David in ZUUT op kleine schaal zijn eigen chocolade vanaf de cacaoboon.

In 2019 voor ZUUT uitgeroepen door Gault Milliau tot Vlaams Chocolatier van het jaar.

 

Waar zie je jezelf op je ‘oude dag?’
Genieten van de rust, het lekkere eten en de natuur in Toscane. Wandelingen maken met het fototoestel in de hand of een toerke doen met de Harley.

Top-3 songs.
1. Fleetwood Mac – Dreams
2. Manic Street Preachers – Ocean Spray
3. Louane – Si t’étais là

Favoriete quote(s)?
Le talent ça n’existe pas. Le talent, c’est d’avoir envie de faire quelque chose. Le talent, c’est avoir envie de réaliser un rêve. (Jacques Brel)

Mensen naar wie je opkijkt?
Mensen die vol overgave en vol passie gaan voor hun doel/droom. Mensen met een hoek af 🙂
Bart Peeters, Jacques Brel, Salvador Dali, Anton Corbijn, Tim Burton, …

Geboortedatum en -plaats.
15 September 1982 in Vilvoorde.

Waar en op welke manier vind je rust?
Ik ga het liefst in de herfst/winter naar zee, wanneer niemand er is en het water heel ver weg staat. Liefst met een stevig windje om tegenin te wandelen … letterlijk en figuurlijk gaan uitwaaien. Soms ook gewoon rustig thuis met een goeie whisky en wat chill muziek op de achtergrond. Van september tot mei (ben geen zomermens) elke zondagochtend 10km lopen om het hoofd even leeg te maken.

Wat vind je het leukste aan je job?
Voor mij is chocolatier zijn niet echt een job maar eerder een levensstijl. Het leukste nu in ZUUT is gewoon mijn goesting kunnen doen. Geen gezever, niks doen wat anderen mij opdringen. Dagelijks kunnen werken met de mooiste producten die de natuur ons geeft.

ZUUTe dromen?
Ik denk dat ik het geluk heb te kunnen zeggen dat ik al enkele jaren mijn droom leef. Mijn grootste droom was altijd een succesvolle eigen zaak te hebben en zelf mijn eigen chocolade te maken vanaf de cacaoboon. Het krijgen van de titel ‘Chocolatier van het jaar’ hoort bij het mooiste wat ik in mijn carrière heb mogen beleven.

Vanaf nu enkele nog leuke doelen en projectjes en blijven zorgen dat ZUUT de mooie kwalitatieve zaak blijft die ze vandaag is.

jmigneaux

0 Comments

Leave a comment